Home » Local » Peste 9.000 de vasluieni au beneficiat de asistență de recuperare! CAS Vaslui a decontat servicii de 1,7 milioane de lei

Peste 9.000 de vasluieni au beneficiat de asistență de recuperare! CAS Vaslui a decontat servicii de 1,7 milioane de lei

Un număr de 9.053 de persoane din județul Vaslui au beneficiat anul trecut de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Pentru toate aceste servicii s-a decontat o sumă totală de 1.788,65 mii lei.

La începutul acestui an, la nivelul județului Vaslui se aflau în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui un număr de opt furnizori de servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate de recuperare, medicină fizică şi balneologie. Din numărul total, cinci furnizori se află la Vaslui şi trei se află la Bârlad.

„Perioada pentru care se decontează procedurile specifice de recuperare, medicină fizică şi balneologie este de maximum 21 zile/an/asigurat atât la copii, cât şi la adulţi cu excepţia copiilor 0 – 18 ani cu diagnostic confirmat de paralizie cerebrală, când se acordă proceduri medicale specifice de recuperare, medicină fizică şi balneologie pentru o perioadă de maximum 42 de zile pe an/asigurat. Aceste perioade pot fi fracţionate în maximum două fracţiuni, în funcţie de afecţiunea de bază la recomandarea medicului de specialitate recuperare, medicină fizică şi balneologie”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*