Home » Local » Weekend de film și activități variate la Vaslui

Weekend de film și activități variate la Vaslui

Odată finalizate examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, tinerii vasluieni se vor putea alătura celor aflați deja în vacanță și vor putea participa la activitățile propuse de Primăria municipiului Vaslui, CJCPCT Vaslui și asociații de tineret din orașul nostru.

 

Startul va fi oferit de Interact Club Vaslui, care va organiza a V-a ediție a festivalului de artă AR(A)TĂ-TE, în Parcul Copou. Atelierele de literatură, teatru, fotografie, pictură, design, muzică, make-up, dezvoltare personală se vor desfășura pe durata întregului weekend, între orele 13.00 și 21.00 și, așa cum menționează Ștefania Durcan, președinte al Clubului Interact Vaslui, se dorește ca „toți să aibă șansa de a-și descoperi pasiunea sau de a-și aprofunda talentul”. Vineri, de la ora 21.00, în Parcul Copou, Clubul Interact vă invită la o seară de film.

 

Tot vineri, dar de la 19.00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui va organiza un flash-mob de dans popular cu ocazia Zilei Universale a Iei. Activitatea va începe din Parcul Copou, participanții la flash-mob urmând a se deplasa către Piața Independenței și Centrul Civic al municipiului.

 

După o pauză de doi ani, Primăria municipiului Vaslui readuce în oraș Caravana Zilele Filmului Românesc, de data aceasta cu proiecția filmului RMN a regizorului Cristian Mungiu. Filmul a avut premiera mondială la Cannes, a fost lansat în cinematografe pe 3 iunie și din sinopsis aflăm că „în preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde de nerăbdare sa o revadă (Csilla)”. Avem convingerea că tehnica imagistică va releva multe aspecte ascunse ale acestui cadru, așadar, sâmbătă, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară, sunteți așteptați la o întâlnire cu regizorul Cristian Mungiu, moderată de Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”, la care va participa și primarul Vasile Pavăl alături de alți invitați. Discuțiile vor fi interactive, animate și de prezența deja anunțată a voluntarilor Interact și Simbio.

Weekendul se încheie cu o altă seară de film, de data aceasta la propunerea Asociației Simbio Vaslui care vă invită duminică să vizionați Mia and the White Lion, de la ora 21.30, în Parcul Copou.

 

Iubitori de film, de tradiții populare și de socializare, sunteți cu toții așteptați să vă alăturați nouă la acest final de săptămână!

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*