Home » Culture » Ateliere și socializare! „Biblioteca de vacanță” pentru copii va avea loc în perioada 4 iulie – 15 august

Ateliere și socializare! „Biblioteca de vacanță” pentru copii va avea loc în perioada 4 iulie – 15 august

În perioada 4 iulie – 15 august 2022, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui va organiza o serie de activități în cadrul ”Bibliotecii de vacanță”. Programul de vacanță este derulat de 11 ani și este structurat pe mai multe ateliere, care răspund acelor activități pe care le poate avea un copil. Este vorba despre muzică, dans, povești, pictură, informatică, curiozități matematice și geografice, limbi moderne, cunoașterea Uniunii Europene etc.

„Cred că cel mai important lucru pentru această vară este descătușarea după doi ani de pandemie. Biblioteca de vacanță a reprezentat și reprezintă, cred eu, un moment extraordinar din viața bibliotecii. Faptul că vacanța de vară pentru copii nu este un timp mort și pot veni la bibliotecă, pentru noi înseamnă creșterea lent a viitorilor cititori”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Astfel, pe lângă atelierele la care participă, se încearcă o atragere a copiilor spre lectură, pentru ca peste ani aceștia să devină utilizatorii bibliotecii județene. Învățarea prin joc are un rol aparte, iar prin participarea la aceste ateliere se dorește o rupere a copiilor de televizor și tabletă și o deschidere pentru socializarea direct față în față și nu prin intermediul telefoanelor.

„Este o muncă grea, iar la aceste activități participă mulți voluntari, profesori, personal din afara bibliotecii. Oamenii aceștia vin pentru că înțeleg cât de important este ca pe timpul vacanței de vară copiii să fie angrenați în activități care să le solicite implicarea intelectuală”, a mai spus Gelu Bichineț.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: