Home » Administratie » Important pentru vasluieni! Serviciul de Pașapoarte își va deschide două puncte de lucru în Bârlad și Huși

Important pentru vasluieni! Serviciul de Pașapoarte își va deschide două puncte de lucru în Bârlad și Huși

Serviciul de Pașapoarte Vaslui a fost pregătit pentru perioadă intensă din lunile de vară, când se întregistrează foarte multe cereri de eliberare de pașapoarte. Astfel, pentru a face față numărului mare de solicitări, programul cu publicul a fost prelungit până la ora 20.00.

De asemenea, sunt birouri care se ocupă de planificările online, iar alte birouri se ocupă de persoanele care vin la la Serviciul de Pașapoarte fără o programare online. Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că este sigur că vor fi rezolvate în timp util toate solicitările venite din pareta cetățenilor.

În paralel cu pregătirile pentru lunile de vară, Prefectura Vaslui lucrează la un proiect pentru operaționalizarea cât mai mare a acestui serviciu public. La fel cum s-a deschis la Bârlad un birou de înmatriculări, în același fel se va deschide un birou pentru pașapoarte în municipiul  Huși și unul în municipiul Bârlad. În acest sens, a mai rămas de transmis un memoriu către Ministerul de Interne în vederea deschiderii celor două locații.

„Am identificat spațiile unde vor funcționa aceste birouri locale. Ne-am gândit pentru început să verificăm dacă ar fi efectuată o zi într-o săptămână la Bârlad, iar în următoarea săptămână o zi la Huși. Apoi, iar o zi la Bârlad și apoi la Huși. Cel mai mult mă interesează, în afară de faptul că sunt bârlădean și îmi dresc ca cei din Bârlad să nu mai trebuiască să vină la Vaslui, mă interesează foarte mult biroul de la Huși. Este nedrept să aduci cetățeni români atâția kilometri până la Vaslui să creeze aici o aglomerație, în loc să îi preluăm la Huși la 16 kilometri de punctul de trecere”, a precizat Daniel Onofrei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: