Home » Local » Proiectul privind construcția Spitalului Vechi a fost inclus pe lista de finanțare din PNRR cu 60 de milioane de euro!

Proiectul privind construcția Spitalului Vechi a fost inclus pe lista de finanțare din PNRR cu 60 de milioane de euro!

de Dănuț CIOBANU 

Proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” a fost inclus pe lista de finanțare din cadrul PNRR, cu o valoare de 60 milioane de euro. În prezent, se lucrează la proiectul tehnic, iar unele suprafețe aferente construcției s-au mărit. CJ Vaslui a aprobat cu majoritate de voturi ultimele modificări la proiect și toată lumea speră ca finanțare să vină cât mai repede. Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat cu majoritate de voturi proiectul privind extinderea suprafeței construite aferente Copului B al obiectivului de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. În timpul dezbaterilor, consilierii liberali au cerut o serie de lămuriri tehnice în ceea ce privește întocmirea proiectului și au depus un amendament care a fost aprobat.

„Este un obiectiv foarte important și pentru a obține acces la finanțare prin PNRR vom vota pentru. Vrem să știm în legătură cu proiectul dacă se face o majorare a suprafeței construite sau se reconfigurează schița pentru corpul B. Impactul financiar va fi semnificativ dacă vom avea 1.200 de metri pătrați construiți în plus. Șansa noastră este că vom primi acele fonduri și sperăm că le vom primi cât mai repede”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că proiectul privind construirea de secții la Spitalul nr. 2 este inclus pe lista de finanțare cu o valoare de 60 milioane de euro.

„Proiectul a început cu un parteneriat dintre CJ și Primăria Vaslui. Noi am refăcut proiectul și am căutat fonduri pentru finanțare. Dacă nu era fișa PNRR unde am fost incluși și mai țineam proiectul doi ani trebuia să îl reproiectăm din nou. E un proiect în evoluție și orice suplimentare de spațiu necesită aprobarea naostră. Intervin schimbări în plan normativ. E foarte bine să purtăm acest dialog, pentru că îi capacităm pe cei interesați să înțeleagă mai bine”, a precizat Dumitru Buzatu.

În urmă cu mai mulți ani, autoritățile din județul Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între CJ Vaslui și Consiliul Local Vaslui, în vederea modernizării spitalului.

În ședință din luna iulie 2019 a CL Vaslui, a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției.

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2. Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. De asemenea, proiectul prevede construcția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: