Home » National » Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. Ministrul Educației: „Peste 82% dintre elevi au obținut media peste”

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. Ministrul Educației: „Peste 82% dintre elevi au obținut media peste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că peste 82% dintre elevi au luat peste nota 5 la Evaluarea Națională din acest an.

„Numărul mediilor de peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 82%, 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puțin”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

La limba română, note peste 5 sunt 85,9%, față de 84% anul trecut.

La matematică note peste 5 sunt 77,5%, față de 67,4% anul trecut.

Numărul candidaților înscriși la Evaluarea Națională este mai mare decât în anii precedenți. Numărul mediilor de peste cinci este la un maxim absolut în raport cu ultimii zece ani. Este un procent de 82,3% de elevi care au luat medii peste 5, înainte de contestații. Anul am avut un procent de 76,8%. Acum avem peste 122 de mii de elevi care au luat media peste 5. La română – 85,9% cu media peste 5. La matematică – 77,5%. Avem zece procente peste media de anul trecut. Toate județele au avut o pondere a mediilor de 5 de peste 70%. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare județul Cluj cu 92,7%. În București 91,6%, Brăila 91%. O explicație pentru rezultatele mai bune ar putea fi faptul că anul acesta școlilor nu au fost închise. Închiderea școlilor este o catastrofă”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a remarcat slabă calitate a învătământului din sistemul rural: ”În mediul rural am avut de trei ori mai multe note sub cinci decât în mediul urban”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că un sfert dintre elevi nu au știut să rezolve exercițiul ”10+10:10”.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: