Home » National » Criză de antibiotice în România

Criză de antibiotice în România

Alertă în România! O nouă criză de antibiotice, inclusiv cele pentru copii, este în plină desfășurare în țara noastră. Producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze pentru că, spun farmaciștii, prețul mic de la noi i-ar dezavantajaAgenția Națională a Medicamentului încearcă să facă lumină în această situație. Până atunci, însă, oamenii se plimbă de la o farmacie la alta ca să găsească antibioticele prescrise de medici.

Adriana Opris, farmacist: Din păcate ne confruntăm cu o lipsă tot mai mare de antibiotice atât sub formă de comprimate cât și varianta de suspensie pentru copii. Le primim dimineața și după-masa nu mai avem stoc.

Nici în depozite nu mai există stocuri, deși farmaciștii fac cereri în mod constant. Și Agenția Națională a Medicamentului încearcă să afle care este cauza problemei.

În ceea ce privește medicamentele pe bază de amoxicilină/acid clavulanic, Agenția a luat legătura cu deținătorii de autorizație de punere pe piață. Aceștia ne-au comunicat că nu există nicio discontinuitate, până în acest moment. Într-adevăr, cantitățile existente (…) sunt relativ mici. Vom solicita în cel mai scurt timp deținătorilor de autorizații de punere pe piață informații complete despre calendarul livrărilor din perioada următoare. (Sursa: ANMCS)

Între timp, oamenii se chinuie să găsească medicamente. Și în județele Maramureș, Sibiu, Alba sunt deja câteva luni de când antibioticele pentru copii lipsesc din farmacii.

sursa: digi24.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: