Home » Local » Dumitru Buzatu: Dotăm SJU Vaslui cu aparatură de cel mai înalt nivel. Atragem personal calificat de cel mai înalt nivel

Dumitru Buzatu: Dotăm SJU Vaslui cu aparatură de cel mai înalt nivel. Atragem personal calificat de cel mai înalt nivel

Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui este de mai mulți ani într-un amplu proces de modernizare. Unul dintre proiecte este extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), care la o lună de zile de la debutul lucrărilor a fost realizat un procent de 7% din investiție.

Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității cu un corp nou de clădire modernă se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui.

„Dotăm spitalul cu aparatură de cel mai înalt nivel. De asemenea, suntem într-un proces de atragere de personal calificat de cel mai înalt nivel, pentru ca să nu punem în cauză acreditarea și serviciile medicale pe care le prestează în această unitate medicală cu care avem un raport de administrare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Un alt proiect derulat la SJU Vaslui este dotarea ambulatoriului, investiție finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului vor fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*