Home » National » Nou-născut cu o malformație cardiacă complexă, transportat la un spital din Milano cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

Nou-născut cu o malformație cardiacă complexă, transportat la un spital din Milano cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat joi, 23 iunie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Timișoara – Milano (Italia) a unui nou-născut diagnosticat cu o malformație cardiacă complexă“, informează Ministerul Apărării Naționale.

Autoritățile mai transmit că aeronava a aterizat la Milano în jurul orei 12.45, iar echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Nu este prima astfel de misiune a aeronavei C-27 Spartan. Aceasta a mai transportat la sfârșitul lunii mai, tot la Milano, un nou-născut cu malformații cardiace.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: