Home » National » Polițiștii efectuează 43 de percheziții în 8 județe, într-un dosar ce vizează traficul internațional de mașini de lux

Polițiștii efectuează 43 de percheziții în 8 județe, într-un dosar ce vizează traficul internațional de mașini de lux

”Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea de grup infracțional organizat, abuz de încredere, tăinuire, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere.”, informează IGPR.

Perchezițiile au loc în județele Mureș (30), Vaslui (4), Teleorman (2), Harghita (2), Covasna (1), Sibiu (1), Bihor (1) și Neamț (2).

Din cercetări, a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională, care, pe parcursul anului 2021 și până în prezent, ar fi acționat pe linia traficului internațional de autovehicule de lux, prin închirierea sau achiziționarea (în sistem leasing) a unor autoturisme de lux, autoutilitare, utilaje și vehicule de tractări, pe care le-ar fi transportat din Elveția pe teritoriul României, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos sau pentru a fi dezmembrate, în vederea obținerii ilegale de bani.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*