Home » Administratie » Transportatorii nu mai stau zile întregi să treacă prin vama Albița. Timpul de așteptare este acum de maxim 40 de minute

Transportatorii nu mai stau zile întregi să treacă prin vama Albița. Timpul de așteptare este acum de maxim 40 de minute

Blocajul camioanelor din vama Albița, care așteptau și două zile să treacă prin punctul de frontieră, a fost rezolvat. Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că a avut loc o întâlnire cu reprezentanții din Republica Moldova și au fost fixate o serie de măsuri. Până când se vor implementa repectivele măsuri, cum ar fi formarea unor echipe mixte și alte soluții, au fost luate o serie de măsuri de parte română care au fluidizat circulația camioanelor  de marfă.

„Am decis ca toate camioanele goale să nu mai stea în rând pentru a fi cântărite și am creat un culoar separat pentru ele. De asemenea, am făcut un culoar separat și pentru camioanele care transportă mărfuri perisabile. La această oră, timpul de așteptare este de circa 25 – 40 de minute”, a spus Daniel Onofrei.

În primele luni ale acestui an, traficul a crescut foarte mult în zona Biroului Vamal de Frontieră (BVF) Albița, deschis pentru traficul de pasageri și de marfă. Practic, biroul vamal de la Albița asigură cel mai mare trafic rutier cu Republica Moldova.

„Anul trecut, prin vama Albița au intrat în țară 81.201 camioane, 265.118 autoturisme, 7.682 autocare. Tot în anul trecut, au intrat în țară prin BVF Albița 1,1 miloane de călători și au ieșit 1,2 milioane de călători”, a declarat reprezentantul BVF Albița.

Cum era de așteptat, pandemia de coronavirus a influențat activitatea biroului vamal. Prin urmare, anul trecut, s-a înregistrat o scădere a traficului de persoane. Dacă în anul 2019 s-a înregistrat un trafic pe intrarea și ieșirea din țară de 3,4 milioane de călători, anul trecut acesta s-a diminuat la 2,2 milioane de călători.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: