Home » Agricultura » Ajutor de 1.200 euro/hectar pentru producția de struguri de masă. Cererile pot fi depuse până în data de 15 iulie

Ajutor de 1.200 euro/hectar pentru producția de struguri de masă. Cererile pot fi depuse până în data de 15 iulie

Viticultorii vasluieni pot depune până la data de 15 iulie inclusiv cereri pentru obținerea ajutorului de minimis în valoare de 1200 euro/ha, prevăzut în „Programul de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022”. Prevederile schemei de ajutor de minimis se aplică pentru producția de struguri de masă, următoarelor categorii: producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător; producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale; producătorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producția de struguri de masă, beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de criterii: să solicite ajutorul de minimis prin completarea unei cereri; să utilizeze o suprafață cu plantații de struguri de masă, de minimum 1.000 mp și maximum 10 ha inclusiv; să obțină o producție de minimum 6.000 kg struguri de masă/ha de pe suprafață; să facă dovada producției minime realizate potrivit prevederilor prin documente justificative, în funcție de forma de organizare.

Valorificarea producției de struguri de masă se face până la data de 29 noiembrie inclusiv a anului de cerere. Cererea de înscriere în program se poate depune atât la sediul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, cât și prin mijloace electronice și/sau poștă/curierat. Documentele transmise prin mijloace electronice trebuie să fie semnate și datate, iar copiile trebuie să fie certificate – conform cu originalul – de către solicitant”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Cerere trebuie să fie însoțită de următoarele documente: copie a B.I./C.I. solicitant sau al/a reprezentantului legal; copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022; împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I a unui reprezentant, după caz; dovadă cont activ bancă/trezorerie etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: