Home » National » Ministerul Sănătății dă asigurări că tulpina holerică descoperită de autoritățile moldovene în Nistru nu provoacă boala la om
Epidemiologist in protective suit, mask and glasses works with patient swabs to detect specific region of 2019-nCoV virus causing Covid-19 viral pneumonia. SARS-COV-2 pcr diagnostics kit concept.

Ministerul Sănătății dă asigurări că tulpina holerică descoperită de autoritățile moldovene în Nistru nu provoacă boala la om

În urmă cu două zile, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a recomandat populației să consume apă potabilă doar din surse verificate, dar și să nu se scalde în apele necontrolate. DSP a făcut aceste recomandări după ce autoritățile sanitare din Republica Moldova au identificat microbul care produce holera în probe de apă recoltate în dreptul plajei Vadul lui Vodă, amenajate pe malul drept al Nistrului.

 

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății:

 

  • Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric.
  • Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.
  • Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.
  • În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.
  • Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: