Home » Local » Rectificare bugetară pentru dezvoltarea Bârladului

Rectificare bugetară pentru dezvoltarea Bârladului

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, convocată pentru ziua de marți, 28 iunie, bugetul local va fi rectificat iar cele mai importante alocări se vor îndrepta către dezvoltarea localității.
Astfel, Proiectul rectificării de buget, în forma în care a fost propus de inițiator, prevede sume importante pentru următoarele obiective:
1. Extindere rețele canalizare și de alimentare cu apă (străzile V. I. Popa, Zefirului, Fdt. Traian II și Al. Beldiman) – 131.700 lei;
2. Documentație pod beton peste pârâul Sohodol (DE 581) – 85.000 lei;
3. Proiect tehnic podeț peste canal colector strada Anastasie Panu – 20.000 lei;
4. Relocare canalizare interioară ambulatoriu, alte dotări, rampă acces și alei acces ambulatoriu, reparații computer tomograf – 695.300 lei;
5. Sistem aerare apă Lacul Prodana – 75.000 lei:
„Având în vedere necesitățile de pe segmentul dezvoltare, am convocat această ședință acordând atenție unor urgențe. Vorbim aici despre extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă, în special pe acele segmente de străzi care până acum nu au fost incluse în niciun proiect mare, cu finanțări externe. Apoi, demarăm documentațiile pentru refacerea podului de peste râul Sohodol, zona IRB – Ștrand, precum și a celui de pe strada Anastasie Panu. În ambele situații urgența este dată de valorile de trafic tot mai ridicate, pericolul producerii unor evenimente neplăcute sau accesabilitate sporită la zonele adiacente. Sume mai mari vor fi alocate sănătății, unde se impun o serie de lucrări mai ample la ambulatoriu, precum și acoperirea unor costuri cu reparația tomografului unității sanitare, defectat recent. În fine, avem în intenție și achiziționarea unui sistem de aerare a apei Lacului Prodana, soluție care va duce la întreținerea faunei acvatice și păstrarea luciului de apă curat, pentru a preveni dezvoltarea algelor, în suspensie sau la suprafață”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Discuțiile pe proiectul rectificării bugetare au loc, astăzi și mâine, în toate comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal Bârlad, anterior desfășurării ședinței de plen.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*