Home » National » Comisia Europeană aprobă un ajutor de 61 de milioane de euro pentru firmele românești din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane

Comisia Europeană aprobă un ajutor de 61 de milioane de euro pentru firmele românești din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane

Într-un comunicat de presă, Comisia Europeană a transmis că România va beneficia de o schemă de ajutor în valoare de 60,7 milioane de euro (300 de milioane de lei), sprijin pentru companiile active în transportul rutier de mărfuri și persoane în contextul invadării Ucrainei de către Ucraina.

Măsura se adresează companiilor de toate dimensiunile, active în transportul rutier de mărfuri și persoane, care cu licență comunitară valabilă care sunt afectate de criza actuală. Beneficiarii vor avea dreptul să primească sume limitate de ajutor sub formă de granturi directe. Ajutorul nu va depăşi 400.000 de euro pentru fiecare întreprindere și va fi acordat până la 31 decembrie 2022.

Cu acești bani, România va sprijini sectorul transportului rutier grav afectat de creșterea prețurilor la carburanți, cauzată de criza geopolitică actuală și de sancțiunile aferente. Acesta este un pas important pentru atenuarea impactului economic al războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Continuăm să fim alături de Ucraina și de poporul ei. În același timp, continuăm să lucrăm îndeaproape cu statele membre pentru a ne asigura că măsurile naționale de sprijin pot fi puse în aplicare în timp util, coordonat și eficient, protejând în același timp condițiile de concurență echitabile pe piața unică“, a declarat vicepreședinta Comisiei, Margrethe Vestager.

Sursă: Comisia Europeană

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*