Home » National » Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului, la mai puțin de un an după ce a preluat funcția

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului, la mai puțin de un an după ce a preluat funcția

Senatorii PNL s-au reunit în această dimineață într-o ședință de grup, pentru a decide schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului. După ce Cîțu a fost informat că grupul îi va retrage sprijinul politic, acesta a decis să își depună demisia, funcția urmând să fie preluată de către Alina Gorghiu.

Anunțul a fost făcut oficial de către premierul României, Nicolae Ciucă: “Ținând cont de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul Guvernului, au avut loc dezbateri și în urma acestora, domnul senator Florin Cîțu și-a anunțat demisia, urmând ca funcția de președinte al Senatului cu delegare de atribuții să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”.

Ca urmare a anunțului prim-ministrului, Florin Cîțu a spus că “Declarațiile sunt aceleași de ani de zile. Acele măsuri vin de la PSD. Voi face politică mai departe, ce am făcut și până acum. Nu sunt în politică pentru mine, ci pentru români. Atât timp cât cineva ia măsuri împotriva românilor, eu mă voi opune. Guvernarea ar fi fost mai bună fără PSD. Sunt liberal. Nu, cariera nu s-a încheiat. Nu este vorba de funcții“.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: