Home » Local » În luptă cu sărăcia! Peste 6.700 de familii din județul Vaslui primesc alocație de susținere

În luptă cu sărăcia! Peste 6.700 de familii din județul Vaslui primesc alocație de susținere

Județul Vaslui continuă să aibă un număr mare de familii care încasează alocație de susținere. În luna mai 2022 beneficiau de alocație 6.787 de familii, suma încasată pentru lună mai fiind în valoare de 1.216.981 lei. Practic, suma medie achitată unei familii este de 179 lei.

Alocația pentru susținerea familiei se acorda în condițiile în care familiile care au în întreținere copii, realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 de lei și nu dețin nici un bun din lista acelor bunuri care conduc la excluderea acordarii dreptului.

În esență, aceasta lista cuprinde clădiri – spații locative în afara locuinței de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, autocamioane, tractor, combină, suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare neta de producție anuală depașește 2.500 euro.

Alocația pentru susținerea familiei a fost instituită prin Legea nr. 277/2010 și se adresează familiilor ce au în îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani și realizează venituri mai mici decât valoarea unui prag stabilit de lege. Unul din obiectivele acordării alocației de susținere urmărește stimularea frecventării cursurilor unei forme de învățământ.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: