Home » Administratie » Loviți de criza scumpirilor! Cresc taxele locale pentru organizarea evenimentelor culturale și tradiționale

Loviți de criza scumpirilor! Cresc taxele locale pentru organizarea evenimentelor culturale și tradiționale

Începând cu luna iulie 2022, se vor majora taxele pentru ocuparea domeniului public/privat al municipiului Vaslui. Este vorba despre taxele percepute de către Direcţia Administrare Pieţe, Târguri şi Oboare (DAPTO) Vaslui, privind organizarea evenimentelor culturale şi tradiţionale (Zilele Vasluiului, Bâlciul Anual, Târgul de Toamnă, etc). Majorarea taxelor survine în contextul creșterii preţurilor la nivel naţional la materiale, energie și servicii.

„Dată fiind darea în folosinţă a noului bazar şi târg auto din municipiul Vaslui, se impune introducerea unor taxe noi care să corespundă cu situaţia actuală. Menţionăm faptul că taxele percepute la pieţele agroalimentare din municipiul Vaslui au rămas neschimbate”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea locurilor publice de comercializare (pieţe agroalimentare, târguri, bazar, bâlci), petrecere a timpului liber şi recreere (ştrand, pârtie de săniuş), a locurilor amenajate pentru înhumare (cimitire), precum şi obligaţiile ce revin persoanelor fizice şi juridice care folosesc aceste locuri publice, au fost stabilite prin regulamentul de organizare a DAPTO Vaslui.

Documentul reglementează modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea spaţiilor şi locurilor de comercializare a produselor agroalimentare şi nealimentare, precum şi obligaţiile/responsabilităţile ce revin utilizatorilor în condiţii de protecţie optimă a consumatorilor, de concurenţă loială între cei care desfăşoară activitate în aceaste locaţii, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii, mediului şi intereselor economice.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*