Home » Local » Tot mai bolnavi! Secția de Cardiologie nu mai face față cererilor. SJU Vaslui scoate la concurs posturi de medici

Tot mai bolnavi! Secția de Cardiologie nu mai face față cererilor. SJU Vaslui scoate la concurs posturi de medici

de Dănuț CIOBANU 

Tot mai mulți vasluieni se prezintă la Spitalul Județean de Urgență cu probleme de sănătate. Numărul de pacienți este în creștere în cadrul Secției de Cardiologie, Cabinetul de Endocrinologie etc. Spitalul scoate la concurs mai multe posturi de medici, pentru a face față numărului tot mai mare de prezentări. În această perioadă, la unitatea de sănătate se derulează mai multe proiecte de modernizare și dotare cu aparatură performantă.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui transformă mai multe posturi vacante de medici, în vederea scoaterii la concurs. În prezent, în cadrul Secției Cardiologie există un deficit de personal, în condițiile în care numărul pacienților cu probleme cardiace este în creștere. De asemenea, în cadrul Cabinetului de Endocrinologie-Ambulatoriul Integrat din două posturi normate, doar unul este ocupat și se dorește completarea schemei de personal pentru că și în cadrul acestui cabinet să se lucreze în două schimburi, întrucât și aici a crescut numărul de prezentări.

Aceeași situație este și în cadrul Cabinetului de Cardiologie Pediatrică unde sunt normate două posturi de medic, ambele fiind vacante și din acest motiv se propune transformarea postului și scoaterea lui la concurs. Pe lângă situația de sănătate tot mai precară a populației, aceste transformări de posturi sunt urgente deoarece SJU Vaslui se află în plin proces de acreditare, iar vizita de monitorizare are loc începând cu data de 27 iunie 2022.

SJU Vaslui este de mai mulți ani într-un amplu proces de modernizare. Unul dintre proiecte este extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), care la o lună de zile de la debutul lucrărilor a fost realizat un procent de 7% din investiție. Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității cu un corp nou de clădire modernă se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui.

„Dotăm spitalul cu aparatură de cel mai înalt nivel. De asemenea, suntem într-un proces de atragere de personal calificat de cel mai înalt nivel, pentru ca să nu punem în cauză acreditarea și serviciile medicale pe care le prestează în această unitate medicală cu care avem un raport de administrare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Un alt proiect derulat la SJU Vaslui este dotarea ambulatoriului, investiție finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului vor fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: