Home » Administratie » Municipiul Vaslui va fi împânzit de stații de reîncărcare pentru mașini electrice

Municipiul Vaslui va fi împânzit de stații de reîncărcare pentru mașini electrice

Primăria Vaslui a depus cerere în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru finanțarea proiectului „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui”. Una dintre condițiile de îndeplinit pentru finanțarea acestui proiect este aceea ca municipiul Vaslui să amplaseze 40 de stații de reîncărcare pentru mașini electrice.

Au fost identificate amplasamenele pentru aceste stații, pentru 12 amplasamente fiind necesară parcurgerea procedurii de atestare a apartenenței la domeniul public al municipiului Vaslui. Respectivele amplasamentele sunt situate pe străzile Avram Iancu, Dorobanți, Siret, Vidin, Ștefan cel Mare, Gheorghe Racoviță, Traian.

Condiţiile de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10 prevăd ca pentru toate tipurile de solicitanţi, la orice proiect depus pentru oricare dintre investiţiile prevăzute în cadrul acestui apel, este prevăzută automat o alocare suplimentară pentru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, care vor fi achiziţionate centralizat de Ministerul Dezvoltării.

Astfel, este obligatoriu ca în cadrul fiecărei prime solicitări de finanţare depuse de un beneficiar să fie prevăzută instalarea unui număr de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. Pentru municipiile reşedinţă de judeţ, numărul minim de staţii este 40. Minim 25% vor avea o putere de cel puţin 50 kW, iar restul staţiilor vor avea o putere de cel puţin 22 kW.

Prin intermediul PNRR, va fi finanțată construcția unui număr de 100 de apartamente pentru tineri, valoarea proiectului fiind de peste 6 milioane de euro. Apartamentele sunt grupate astfel: 40 de apartamente cu o cameră, 40 de apartamente cu două camere și 20 de apartamente cu trei camere. Locuințele vor fi construite în Zona Industrială.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: