Home » National » România se confruntă cu temperaturi caniculare

România se confruntă cu temperaturi caniculare

În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.
Ține cont de sfaturile noastre:
stai la umbră și evită expunerea la soare la orele prânzului
bea suficientă apă pentru a te hidrata corespunzător
poartă pălării de soare, haine lejere de culori deschise
– consumă fructe și legume proaspete
În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Dobrogei, estul Munteniei, precum și local în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55…70 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţi le de apă vor depăşi 20…30 l/mp.
❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: