Home » National » UAIC participă la reuniunea alianțelor de universități europene organizată la Paris

UAIC participă la reuniunea alianțelor de universități europene organizată la Paris

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), reprezentată de prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rector și prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, participă astăzi, 30 iunie 2022, la Campusul Universităților Europene. Acesta este ultimul eveniment major organizat în cadrul Presedinției Franceze a Consiliului Uniunii Europene și a este dedicat alianțelor de universități europene (https://education.ec.europa.eu/education-levels/higher-education/european-universities-initiative).

Evenimentul este organizat la Palais des Congrès de Versailles, Paris, cu peste 600 de participanți care  reprezintă cele 41 de alianțe de universități europene finanțate în prezent. 

Sesiunile plenare și atelierele de lucru organizate în cadrul evenimentului abordează teme precum: Modele diferite de universități europene, dar cu provocări comune; Dezvoltarea de parteneriate cu actori socio-economici; Modele pentru transformarea învățământului superior European; Prezentarea învățământului superior european în întreaga lume; Universitățile europene din perspectiva studenților.

Alianța EC2U, din care UAIC face parte, este reprezentată la eveniment de toate cele 7 universități membre: Universitatea din Poitiers (în calitate de coordonator), Universitatea din Coimbra, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Salamanca, Universitatea din Pavia, Universitatea Friedrich Schiller din Jena și Universitatea din Turku. EC2U promovează o inițiativă globală fără precedent, bazată pe provocări, care are în prim-plan Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale Națiunilor Unite. 

Mai multe informații despre Campusul Universităților Europene organizat la Paris sunt disponibile aici: https://presidence-francaise.consilium.europa.eu/en/news/campus-of-european-universities/

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: