altex
National

Ministerul Tineretului – batjocură după batjocură la taberele studențești

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică dur modul deplorabil în care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse gestionează Programul Național „Tabere Studențești” 2022, publicând o metodologie al cărei calendar este desprins din basme, dovedind încă o dată lipsa de interes cu care se raportează la studenți.
Proiectul inițial de metodologie a fost pus în consultare publică până la data de 16 iunie. Conform acestui document, și așa întârziat cu luni de zile, procesul ar fi urmat să fie demarat la data de 22 iunie. Cu toate acestea, abia astăzi, 5 iulie, aproape 3 săptămâni mai târziu, metodologia privind organizarea și desfășurarea taberelor este publicată în Monitorul Oficial.
„Este peste puterea noastră de înțelegere cum integrarea unor amendamente de dimensiuni reduse și a unor propuneri deja agreate în cadrul întâlnirii organizate în data de 12 iunie poate dura aproape 3 săptămâni.
Mai mult decât atât, calendarul publicat astăzi este unul complet nerealist, facultățile având obligația de a afișa toate informațiile privind PNTS 2022 „atât la loc vizibil, cât și pe site-ul propriu, cel târziu până la data de 05 iulie 2022”, adică ziua intrării în vigoare a calendarului. MFTEȘ nu se oprește cu încercările de a compensa întârzierile repetate pe care le-a provocat, ci stabilește prin metodologie ca perioada de depunere a cererilor pentru obținerea unui loc în tabără să fie 5-10 iulie 2022 (propunerea inițială a ministerului prevedea 2 săptămâni pentru acest proces).
Considerăm aproape ironic faptul că, după o întârziere de aproximativ 3 luni prin raportare la perioada în care metodologia era aprobată în context prepandemic, MFTEȘ oferă cu generozitate studenților 5 zile în care pot să depună solicitări pentru tabere – aceleași 5 zile în care ar trebui să fie informați cu privire la acest program.
Solicităm ca MFTEȘ să acorde timpul și atenția cuvenite oricărui program venit în sprijinul/beneficiul studenților, fără a invoca aceleași pretexte devenite așa-zise justificări pentru greșelile repetate și fără a pretinde că activitatea pe care o desfășoară constituite un sacrificiu pentru care studenții ar trebui să fie recunoscători. Pentru că n-au pentru ce fi.
Întreaga poziție a ANOSR poate fi parcursă pe site, accesând linkul din primul comentariu.”, declară ANOSR.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button