Home » Local » La Bârlad, extinderea rețelelor de canalizare menajeră și aducțiune se face și cu fonduri proprii

La Bârlad, extinderea rețelelor de canalizare menajeră și aducțiune se face și cu fonduri proprii

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, informează că la ședința ordinară a Consiliului Local (CL) din 19 iulie 2022 a fost adoptat un pachet de proiecte de hotărâri care vizează racordarea la rețelele de apă și canalizare menajeră a mai multor gospodării din localitate, care, din motive obiective, nu au fost incluse în marele proiect de reabilitare finanțat cu fonduri europene.
Este vorba despre sute de bârlădeni care locuiesc pe străzile Învățăturii, Fundătura I Elena Doamna, Fundătura III Traian, Zefirului și noul cartier Alexandru cel Bun.
În ședința CL din 19 iulie 2022 consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea acestor lucrări, a căror finanțare va fi asigurată de la bugetul local.
„Am vrut să venim în sprijinul cetățenilor care locuiesc în aceste zone și care, la fel ca toți concitadinii, au dreptul să beneficieze de toate condițiile de trai decente. Și nu poți vorbi, la vremea asta, despre așa ceva dacă nu ai asigurate (pentru toți cetățenii!) o rețea de utilități modernă și eficace. Aceste lucrări se vor efectua cu finanțare de la bugetul local, însă efortul merită făcut, oricât ar fi de greu. Ne străduim ca, într-un final, la Bârlad, să nu rămână nici o gospodărie care să nu fie racordată la rețelele de apă și canalizare menajeră!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*