Home » National » Asociația marilor rețele de magazine condamnă plafonarea preţului lemnelor de foc

Asociația marilor rețele de magazine condamnă plafonarea preţului lemnelor de foc

Ordonanţa de Urgenţă care plafonează preţul materialelor lemnoase necesare pentru încălzire în sezonul rece nu îşi va atinge scopul declarat şi anume protejarea populaţiei, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Săptămâna trecută, guvernul a plafonat prețul lemnului de foc la 400 de lei/metru cub, decizie care a fost criticată puternic de asociații ale patronatelor din domeniu, de organizații de mediu, dar și de politicieni de la putere pentru că plafonarea vizează atât lemnul vândut de regia de stat Romsilva, cât și de firmele private. În plus, nu există compensare pentru diferența de preț.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale consideră că, în forma actuală, Ordonanţa de Urgenţă care plafonează preţul materialelor lemnoase necesare pentru încălzire în sezonul rece ar putea determina obstacole în piaţa lemnului, generând dificultăţi de achiziţie a lemnului de foc şi a produselor derivate din lemn, cu repercusiuni asupra consumatorului final.

“Credem că plafonarea de preţ doar la vânzătorul final va crea blocaje pe piaţă şi va afecta desfăşurarea concurenţială a activităţii operatorilor din domeniu, penalizând exact acele companii care respectă regulile pieţei şi sunt responsabile faţă de consumator”, spun reprezentanţii organizaţiei.

 

 

sursa: economedia.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*