Home » Local » Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în calitate de partener, derulează proiectul ONCOPREV ( testare Babeș Papanicolau și HPV)

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în calitate de partener, derulează proiectul ONCOPREV ( testare Babeș Papanicolau și HPV)

Programul se adresează tuturor femeilor, asigurate sau neasigurate.
Pentru a beneficia de testare gratuită, femeile trebuie să aibă între 25 și 64 de ani, să nu fie diagnosticate cu cancer de col uterin, să fie asimptomatice, să nu aibă antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și să nu fi participat la screening de cancer de col uterin în ultimii 5 ani. Nu sunt eligibile pentru testare gratuită persoanele care au diagnostic stabilit de cancer de col uterin sau pentru alte forme de cancer genital, femeile care prezintă absența congenitală a colului uterin și nici cele care prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne.
Pacientele se pot prezența la Cabinetul de Obstetrică Ginecologie, din cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinică), str. Mihail Kogălniceanu, nr. 35, fără programare, în intervalul orar 14.00-16.00, de luni până vineri.
Femeile trebuie să aibă în posesia lor doar buletinul, atât în original, cât și în copie, și trebuie să se pregătească la fel că pentru un consult ginecologic obișnuit, deoarece li se vor preleva secreții de la nivelul colului uterin.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*