National
Copii și părinți din Antibiotice învăță împreună cum să salveze o viață
Câți dintre noi știu ce măsuri să aplice și ce să facă când o viață depinde de intervenția noastră pentru a o salva? Un stop cardio respirator poate schimba viața unei familii, a unui om, motiv pentru care de rapiditatea reacției noastre depinde șansa unui om la viață.
În luna în care se sărbătorește Zilei Mondiale a Repornirii Inimii, compania noastră a organizat un curs de prim ajutor pentru deprinderea manevrelor esențiale necesare salvării unei vieți, în situații critice, adaptat pentru angajații părinți și copiii acestora. La cursul desfășurat în zilele de 25 și 26 octombrie au participat 100 de angajați și copii acestora, cu vârsta de peste 12 ani.
Evenimentul a fost organizat de Club a + în parteneriat cu Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Iași, fiind susținut de către 8 medici SMURD. Acest curs se aliniază recomandărilor Consiliului European de Resuscitare pentru pregătirea tinerei generații astfel încât să deprindă noțiuni esențiale în situații de urgență.
„Manevrele de resuscitare sunt simple și pot fi făcute de oricine, fie adult, fie copil, cu doar două mâini, pentru că șansa la viață a unui om aflat în stop cardio-respirator începe cu cel de alături. Cursurile noastre îi învăță atât pe adulți cât și pe copii, care sunt mult mai receptivi, cum pot fi de ajutor și cum ar trebui să reacționeze corect în situații de urgență ce presupun realizarea unei compresii toracice, poziționarea unei persoane aflată în stare de comă sau acordarea primul ajutor în caz de înec cu un corp străin. Sunt momente în viață când ai dori să știi ce trebuie să faci însă nu știi, motiv pentru care îi felicit pe cei care au venit să învețe noțiuni ce oferă șansa unor oameni cunoscuți sau necunoscuți, să supraviețuiască”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD, directorul cursului de resuscitare din cadrul CER.
Compania Antibiotice se află la a treia ediție a cursurilor de prim ajutor, organizate pentru salariații săi, fiind parte din proiectul “Plus pentru viață”.