Home » Administratie » Dumitru Buzatu despre importanța LDP: „Începeam licitațiile pentru lucrările de întreținere primăvara și le terminam toamna”

Dumitru Buzatu despre importanța LDP: „Începeam licitațiile pentru lucrările de întreținere primăvara și le terminam toamna”

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că harababura din domeniul întreținerii drumurilor județene a fost înlăturată cu ajutorul Societății „Lucrări Drumuri şi Poduri” (LDP).

„Începeam licitațiile pentru lucrările de întreținere primăvara și le terminam toamna. Atunci, toamna, reparam gropile. Mergeam bine două săptămâni, apoi din nou prin gropi. Este foarte important să avem această societate. Noi executăm la timp întreținerea și reparațiile drumurilor cu LDP Vaslui”, a spus Dumitru Buzatu.

Președintele CJ-ului a amintit de lucrările de reparații la drumul Vaslui – Oșești, care au însemnat turnarea unui covor asfaltic. Pe astfel de drumuri asfaltul este vechi de 50 de ani, iar noul carosabil este adaptat la tonajul mașinilor de transport de azi.

Consilierii județeni au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Societăţii „Lucrări Drumuri şi Poduri” Vaslui pe anul 2022, rectificat

și estimările pe anii 2023-2024. Comparativ cu bugetul inițial, structura bugetului rectificat suferă modificări numai la partea de cheltuieli. Inițial, la cheltuieli de natură salarială s-a aprobat suma de 5.211.000 lei, iar acum societatea solicită suplimentarea acestei poziții cu suma de 124.000 lei, ca urmare a creșterii valorii tichetelor de masă, precum și ca urmare a creșterii prețului la biletele pentru transportul salariaților de la domiciliu la locul de muncă. Societatea suportă aceste cheltuieli conform contractului colectiv de muncă.

Modificările propuse nu vor afecta profitul aprobat inițial deoarece aceste suplimentări se vor realiza prin reducerea cheltuielilor cu alte servicii executate de terți.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: