Home » Administratie » Consilierii județeni vor să știe ONG-urile care vor fi sponsorizate de LDP Vaslui

Consilierii județeni vor să știe ONG-urile care vor fi sponsorizate de LDP Vaslui

Consilierii județeni au fost nemulțumiți de decizia Societăţii „Lucrări Drumuri şi Poduri” Vaslui de a crește cheltuielile cu sponsorizarea. Pe de o parte, unii consilierii au susținut că ar fi mai bine ca profitul societății să fie reinvestit și nu să fie alocat pentru susținerea unor activități sportive sau culturale. Pe de altă parte, alți consilieiri au cerut numărul și numele acelor ONG-uri care vor primi fonduri de la firma din subordinea Consiliului Județean Vaslui.

„Să-i aflăm pe cei care doresc să ceară sponsorizare. Să știm care sunt ONG-urile! Să știm măcar un nume de beneficiar”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Reprezentanții societății au susținut că legislația permite ca un procent din profit să fie direcționat spre sponsorizări, iar dacă nu vor fi fonduri respectivele sponsorizări nu se vor face.

Comparativ cu bugetul inițial, structura bugetului rectificat al Societăţii „Lucrări Drumuri şi Poduri” Vaslui pe anul 2022 a suferit modificări numai la partea de cheltuieli. Inițial, la cheltuieli de natură salarială s-a aprobat suma de 5.211.000 lei, iar acum societatea solicită suplimentarea acestei poziții cu suma de 124.000 lei, ca urmare a creșterii valorii tichetelor de masă, precum și ca urmare a creșterii prețului la biletele pentru transportul salariaților de la domiciliu la locul de muncă. Societatea suportă aceste cheltuieli conform contractului colectiv de muncă.

O altă modificare vizează creșterea cheltuielilor cu sponsorizarea, de la 22.000 lei la 90.000 lei. Societatea a primit mai multe solicitări în acest sens și, analizând situația financiară la 9 luni, consideră ca fiind oportună susținerea unor activități socio-culturale din cadrul județului Vaslui, cu încadrarea în prevederile legale.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: