Home » Local » Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane

Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane

În noaptea de 30/31 octombrie 2022, ora 01:50, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245, în extravilanul localității/comunei Băcani, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 23 de ani.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât tânărul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitatul Municipal de Urgență Bârlad pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și ” punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Marți, 1 noiembrie 2022, ora 16:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24 D, în comuna Grivița, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Timiș, condus de către un bărbat de 59 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, bărbatul a fost condus la Spitatul Municipal de Urgență Bârlad. În prezenta personalului medical, șoferul domiciliat în Timișoara, județul Timiș, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: