Home » Administratie » Municipiul Vaslui va avea o hartă de zgomot! Agenția pentru Mediu va fi dotată cu o stație de monitorizare a zgomotului

Municipiul Vaslui va avea o hartă de zgomot! Agenția pentru Mediu va fi dotată cu o stație de monitorizare a zgomotului

Pentru că a depășit 100 de mii de locuitori, municipiul Vaslui este introdus între orașele care au obligația să realizeze hărți strategice de zgomot și planuri de acțiune pentru reducerea zgomotului. În acest sens,

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui va fi dotată cu stație automata de monitorizare a zgomotului, conform modificărilor aduse Legii nr. 121/2019 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiental, ca urmare a transpunerii noilor norme europene.

Mihaela Budianu, directorul APM Vaslui, a spus că în România, localitățile urbane se confruntă cu o serie de probleme care influențează atât sănătatea cât și calitatea vieții populației. Este vorba de probleme legate de calitatea aerului, nivelul crescut de zgomot, terenuri abandonate, zone nesistematizate și insuficiența spațiilor verzi, generarea de deșeuri și ape uzate.

„Creșterea calității vieții este obiectivul primordial al procesului de dezvoltare la nivelul fiecărei comunități. Acest proces trebuie să se conformeze unei strategii de dezvoltare durabilă la nivel local, să fie în concordanță cu problemele identificate și cu potențialul local activ și/sau latent și să vizeze valorificarea durabilă a resurselor umane, economice, instituționale, financiare, culturale și naturale prin proiecte sustenabile potrivit potențialului și aspirațiilor comunității”, a precizat Mihaela Budianu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*