Home » Business » Noul drum strategic va avea 16 kilometri de piste pentru biciclete și 46 de stații noi de autobuz

Noul drum strategic va avea 16 kilometri de piste pentru biciclete și 46 de stații noi de autobuz

Noul proiect pe infrastructură „Axa rutieră strategică Sud – Vest a județului Vaslui” va avea o serie de facilități pentru participanții la trafic. Obiectivele investiției au fost stabilite în urma unor studii de teren, prin care s-a constatat că actualele drumuri județene au un asfalt depășit, terasamente și poduri degradate etc.

„Se vor construi de-a lungul celor 73 de kilometri ai drumului strategic 46 de stații de autobuz. De asemenea, vor fi realizate 1.083 de podețe noi de acces la proprietăți. Pistele de biciclete vor avea o lungime totală de 16 kilometri”, a spus Cătălin Gruia, reprezentantul firmei de proiectare.

Finanțarea investiției se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027. Investiția are o valoare totală de 350.806.893,23 lei, inclusiv TVA. În moneda europeană, al doilea drum strategic va avea o finanțare de 70 de milioane de euro.

Dacă ne raportăm la cei 73 de kilometri de drumuri județene care vor fi modernizați, reiese un cost de 970.000 de euro/kilometru. În acest tarif intră și elementele pentru siguranța traficului, poduri, podețe etc. Practic, în acest deviz de lucrări sunt prinse prețurile la zi ale materialelor de construcții.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: