Home » National » Companiile Pfizer și BioNTech pregătesc un singur vaccin care să fie și împotriva gripei, și împotriva Covid-19

Companiile Pfizer și BioNTech pregătesc un singur vaccin care să fie și împotriva gripei, și împotriva Covid-19

Companiile Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin care vizează două dintre afecțiunile care continuă să facă victime: Covid-19 și gripă. Companiile au lansat un studiu clinic pentru a testa vaccinul combinat. Recent, un voluntar din America a primit deja o doză. Experții sugerează din ce în ce mai mult că vor fi necesare stimulente anuale de coronavirus, scrie Forbes.

Studiul din SUA va evalua vaccinul pentru siguranța, tolerabilitatea și puterea răspunsului imun la aproximativ 180 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, au spus companiile. Primul voluntar a primit o doză de vaccin săptămâna aceasta, au spus companiile. Atât componentele gripă, cât și Covid sunt construite folosind platforma ARNm care stă la baza vaccinului comun împotriva Covid al companiilor.

Între 290.000 și 650.000 este numărul oamenilor din întreaga lume uciși de gripa sezonieră în fiecare an, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Gripa provoacă între 3 și 5 milioane de cazuri de boli severe. În SUA, gripa sezonieră ucide între 12.000 și 52.000 de oameni în fiecare an, potrivit estimărilor CDC, îmbolnăvindu-se între 9 și 41 de milioane.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/pfizer-si-biontech-pregatesc-un-vaccin-comun-pentru-covid-19-si-gripa-primul-voluntar-a-primit-deja-o-doza-de-vaccin-2140621

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: