Home » National » România, Bulgaria și Ungaria, țările în care prețurile producției industriale au crescut cel mai mult

România, Bulgaria și Ungaria, țările în care prețurile producției industriale au crescut cel mai mult

România, Bulgaria și Ungaria sunt țările din Uniunea Europeană care au cunoscut cea mai mare creștere a prețurilor producției industriale, conform datelor publicate, vineri, de Eurostat. Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au crescut cu 41,4% în Uniunea Europeană şi cu 41,9% în zona euro, în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2021.

Conform acestor date, citate de Agerpres, preţurile producţiei industriale au crescut în toate statele membre UE în ritm anual, dar cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Bulgaria (78,2%), Ungaria (67,5%) şi România (62,9%).

Eurostat precizează că, în septembrie, preţurile producţiei industriale în UE au fost influenţate în special de un avans de 105,3% al preţurilor la energie, de o creştere de 19,1% a preţurilor bunurilor intermediare şi de 16,5% a preţurilor bunurilor de folosinţă imediată.

Cele mai semnificative creşteri ale preţurilor produselor care ies pe porţile fabricilor au fost înregistrate în Bulgaria (9,2%), Slovacia (8,9%) şi Italia (3,5%), iar cel mai semnificativ declin în Irlanda (minus 18,9%), Estonia (minus 3,9%) şi Grecia (minus 2,4%). România a raportat un declin de 0,7% în septembrie.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: