Home » National » Simona Halep, acuzată oficial de dopaj

Simona Halep, acuzată oficial de dopaj

Avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, au anunțat miercuri, la TVR, că Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj cu roxadustat, la US Open 2022. Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziţie pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

„Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur, la TVR.

 

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele anti-doping de la US Open, la Roxadustat, o substanță care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Sportiva, dublă campioană de Mare Șlem, a anunțat pe 21 octombrie,  pe rețelele de socializare, că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică, la US Open. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris  sportiva, care anunța că începe cel mai greu meci al vieții.

Potrivit Agenţiei Naţională Anti-Doping (ANAD),  „Roxadustat este substanţă nespecifică” în cazul căreia,  dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani, iar dacă sportivul poate demonstra lipsa intenției, perioada de suspendare e de 2 ani

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: