Home » Administratie » Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite! Autoritățile județului Vaslui speră să ningă abundent

Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite! Autoritățile județului Vaslui speră să ningă abundent

de Dănuț CIOBANU 

Nisipul, sarea și utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite pentru a curăța drumurile din județul Vaslui. Autoritățile au avut o ședință în care au pus la punct ultimele detalii ale planului de intervenție. Singura necunoscută este ninsoarea, pentru că în ultimii ani a căzut foarte puțină zăpadă, iar deficitul de apă din sol este imens.

Autoritățile locale sunt pregătite pentru anotimpul rece care se apropie. Recent a avut loc o ședință a Comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene, unde s-au pus la punct ultimele detalii legate de acțiunile  de deszăpezire din timpul iernii.

„Am discutat despre parametrii pe care noi trebuie să îi avem în această iarnă. Suntem pregătiți în ceea ce privește nisipul, sarea, utilajele și tot ceea ce este necesar pentru buna funcționare a lucrărilor de deszăpezire în județul Vaslui. Sper să avem și precipitațiile necesare pentru că de câțiva ani avem precipitații puține și avem nevoie de apă în sol, chiar dacă acest lucru va conduce la drumuri mai anevoioase și necesitatea de a fi curățite”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În anotimpul rece 2021-2022, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene au patrulat aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

CJ Vaslui are un singur prestator pentru lucrările de deszăpezire, iar societatea are la rândul ei contracte cu alte firme sau primării care dețin utilaje pentru astfel de lucrări.

Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate și la un randament optim.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*