Home » Local » Finanțare câștigată! În comuna Perieni va fi construită o creșă mică pentru 40 de antepreșcolari

Finanțare câștigată! În comuna Perieni va fi construită o creșă mică pentru 40 de antepreșcolari

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 19 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe.

Printre localitățile în care este finanțată construcția de creșe se numără și comuna Perieni din județul Vaslui, unde va fi ridicată o creșă mică pentru  pentru 40 de antepreșcolari.

Reamintim că în lunile trecute Ministerul Dezvoltării a anunțat că va aloca fonduri pentru construcția de creșe noi  și orașele Negrești și Murgeni.

Tot în această toamnă, au mai fost anunțate proiecte de construcție a unor creșe în Șuletea și Negrești. În cele două UAT-uri vor fi construite câte o creșă mică, valoarea lucrărilor este de 2 milioane de euro pentru fiecare proiect.

”Prin construcția acestor 19 creșe, creăm 1.170 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*