Home » Invatamant » Investiție de peste 2,4 milioane de lei! Școala Gimnazială din Vinderei va fi renovată cu fonduri din PNRR

Investiție de peste 2,4 milioane de lei! Școala Gimnazială din Vinderei va fi renovată cu fonduri din PNRR

În comuna Vinderei va fi finanțată renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a Școlii Gimnaziale nr. 1. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 2.477.939 lei.

Conducerea Ministerului Dezvoltării a semnat la începutul acestei luni 10 noi contracte finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru renovarea și creșterea eficienței energetice ale unor clădiri publice, iar valoarea totală a acestora este de 32.506.090,72 lei.

Referindu-se la PNRR, primarii din județul Vaslui au constatat că nu au la dispoziție multe oportunități de finanțare.

Sima Hristache, primarul comunei Cozmești, preciza la începutul acestui an că atunci când se stabilesc anumite programe de dezvoltare pentru comunități, cum este și PNRR-ul, ar trebui să se țină cont de specificul zonei, numărul populației, nivelul de dezvoltare etc. În acest moment, UAT-urile din județul Vaslui au lipsuri foarte mari în diferite domenii.

„Gândesc ca un om care îmi cunosc problemele comunității și cred că altele sunt nevoile UAT-urilor. Eu consider că nu s-a ținut cont de adevăratele probleme din comunitățile noastre. Problema cea mai importantă este crearea de locuri de muncă și comunitățile se dezvoltă altfel. Vedem că pleacă foarte mulți tineri afară. Sunt programe europene, naționale și am putea face mai mult”, a spus Sima Hristache.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: