Home » Local » Amenzi și permise de conducere reținute! Transportatorii de marfă și persoane au intrat în vizorul polițiștilor vasluieni!

Amenzi și permise de conducere reținute! Transportatorii de marfă și persoane au intrat în vizorul polițiștilor vasluieni!

În perioada 4 – 6 noiembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

În ziua de 4 noiembrie 2022, structurile de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat activități specifice în cadrul acţiunii “TRUCK & BUS”.

Acțiunea este derulată la nivel național și urmărește reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 2.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 20 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 150 de vehicule şi au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 34.400 lei. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 76 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

De asemenea, conducătorilor de vehicule care efectuau transport de marfă le-au fost reținute 2 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, s-a acționat și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele de viteză.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, în data de 6 noiembrie 2022, cei 21 de polițiști rutieri participanți au verificat peste 270 de vehicule și legitimat peste 280 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 49.800 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 22 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (1), depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (20) și depășire neregulamentară (5).

Certificatele de înmatriculare au fost reținute pentru valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (3), defecțiuni tehnice constatate (2) și alte abateri (2).

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: