Home » National » Avioanele de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută zboruri la înălțimi mici

Avioanele de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută zboruri la înălțimi mici

Aeronavele F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române fac zboruri de antrenament la înălţimi mici în sud-estul ţării.

Forțele Aeriene Române au anunțat că desfășoară azi, 8 noiembrie, zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150 – 2.000 m înălțime faţă de sol) în sud-estul țării, la care participă aeronave F-16 Fighting Falcon.

Precizează că “aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române“.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale“, au mai transmis Forțele Aeriene pe Facebook.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: