Home » Local » Județul Vaslui rămâne lider național la rata șomajului! Județele partenere sunt Mehedinți și Teleorman

Județul Vaslui rămâne lider național la rata șomajului! Județele partenere sunt Mehedinți și Teleorman

Județul Vaslui va fi și în anii următori în topul șomajului la nivel național. Conform datelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză evoluția numărului de șomeri la nivel local va fi urătoarea: 2022 – 8,8 mii de persoane; 2023 – 9 mii de persoane; 2024 – 8,7 mii de persoane; 2025 – 8,6 mii de persoane.

Raportat la aceste date privind numărul șomerilor, în anul 2025 rata șomajului din județul Vaslui va fi de 6,2%, cea mai mare valoare din România. Județele care se clasează după Vaslui peste trei ani sunt Mehedinți cu o rată a șomajului de 5,3% și Teleorman cu o rată de 5,7%.

La nivel local, un factor care contribuie anual la creșterea numărului de șomeri este cel al absolvenților de liceu. Nu mai puțin de 165 de absolvenţi ai promoţiei 2022 s-au înregistrat în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă  (AJOFM) Vaslui pentru a beneficia de indemnizație de șomaj. Toți tinerii s-au trecut pe listele persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în luna iulie: Negrești – 26 de absolvenți; Huși – 15 absolvenți; Bârlad – 49 de absolvenți; Vaslui – 75 de absolvenți. În acest an, indemnizația pentru absolvenți va fi în valoare de 262 de lei, adică 50% din Indicatorul Social de Referință (ISR) care este în valoare de 525,5 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: