Home » National » Klaus Iohannis a lăudat sistemul RO-Alert în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice

Klaus Iohannis a lăudat sistemul RO-Alert în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh, despre măsurile pentru gestionarea riscurilor asociate dezastrelor și a subliniat importanța sistemelor de alertă timpurie. El a lăudat sistemul Ro-Alert care poate transmite mesaje pentru a avertiza populația cu privire la fenomenele meteorologice extreme și a spus că astfel de sisteme trebuie extinse la nivel global.

Klaus Iohannis a participat, marți, la masa rotundă pe tema „Schimbările climatice și sustenabilitatea comunităților vulnerabile”, în marja Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh.

În acest context, el a salutat inițiativa „Alerte timpurii pentru toți” (Early Warnings for All), lansată de Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, și a reliefat faptul că, în România, avem în funcțiune sisteme care pot transmite mesaje pentru a avertiza populația cu privire la fenomenele meteorologice extreme, însă aceste sisteme trebuie extinse la nivel global. Totodată, Iohannis a precizat că, pentru a răspunde eficient dezastrelor naturale, trebuie să facem schimb de bune practici și să împărțim resurse. El a făcut referire la implicarea României în mai multe misiuni internaționale de gestionare a incendiilor de vegetație din Grecia, Macedonia de Nord, Slovenia și Franța.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*