Home » Business » Nu renunță la munca la negru! Mai mulți angajatori au fost amendați de Inspecția Muncii Vaslui

Nu renunță la munca la negru! Mai mulți angajatori au fost amendați de Inspecția Muncii Vaslui

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a efectuat în luna octombrie în domeniul relațiilor de muncă un număr de 108 controale. Din cele 108 controale efectuate, 40 controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui, a spus că activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.
În urma verificărilor au fost sancționați 40 angajatori, fiind aplicate 40 sancțiuni contravenționale, 20 de amenzi dintre care 18 aplicate angajatorilor și 2 aplicate persoanelor fizice.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 402.500 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 235 de măsuri de intrare în legalitate.

„În luna octombrie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un numar de 4 angajatori fiind identificate 4 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna octombrie fiind de 80.000 lei”, a precizat Gheorghe Chirvase.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: