Home » Local » O veste bună, într-un noian de scumpiri! Abonații Gaz Est Vaslui vor avea facturile la gaze mai mici cu 12%

O veste bună, într-un noian de scumpiri! Abonații Gaz Est Vaslui vor avea facturile la gaze mai mici cu 12%

de Dănuț CIOBANU 

Abonații Gaz Est Vaslui vor avea din luna noiembrie prețuri mai mici cu circa 12% la facturile de la gaze. Acest lucru este posibil în condițiile în care societatea a înmagazinat în anul trecut gaze la niște prețuri foarte bune, iar o parte din aceste gaze au fost transferate pentru anul 2022. De altfel, pentru anul trecut, Gaz Est a primit trofeul pentru cifra de afaceri, performanță, productivitate și profit brut.

SC Gaz Est Vaslui a primit trofeul pentru cifra de afaceri, performanță, productivitate și profit brut pe anul 2021. Trofeul a fost acordat de către Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

Adrian Tighici, directorul Gaz Est Vaslui, a spus că anul 2021 a fost o perioadă foarte dificilă, însă societatea s-a clasat pe locuri fruntașe la capitolul performanță.

Printre criteriile care au stat la baza acordării acestei disctincții se numără contribuțiile la bugetul de stat, numărul de abonați, modul în care au fost prestate serviciile oferite abonaților, numărul de localități în care au fost dezvoltare rețelele de gaze etc.

„Anul 2021 a fost un an care a pornit după pandemie, prețurile la gaze erau mici și operatorii nu se așteptau la ca va urma în partea a doua a anului. Începând din luna iulie prețurile la gaze au crescut atât de mult, încât să se mărească de patru – cinci ori. Pentru Gaz Est a fost o provocare, am realizat care puteau fi riscurile și imediat am luat măsuri de a înmagazina gaze, deși nu mai aveam această obligație de a înmagazina gaze pentru iarnă”, a spus Adrian Tighici.

În acest fel, societatea a înmagazinat gaze la niște prețuri convenabile, în comparație cu cele practicate în cursul iernii. Acest lucru a permis operatorului să nu apeleze la gaze tranzacționate la bursă, o parte din aceste gaze fiind transferate pentru anul 2022 la niște prețuri foarte bune. Vestea bună pentru clienții Gaz Est este că aceste gaze vor fi utilizate începând cu 1 noiembrie, ceea ce va duce la o reducere a facturilor cu un procent de circa 12% decât prețul plafonat prin ordonanță.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*