Home » National » Cuplurile sau femeile singure infertile cu vârsta între 20 și 45 de ani vor putea primi un ajutor de 15.000 de lei

Cuplurile sau femeile singure infertile cu vârsta între 20 și 45 de ani vor putea primi un ajutor de 15.000 de lei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, că a fost pus în consultare publică Regulamentul programului pentru creșterea natalității, prin care cuplurile sau femeile singure infertile cu vârsta între 20 și 45 de ani vor putea primi un ajutor de 15.000 de lei.

Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, care au indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.

Dosarul trebuie să conțină:
✅ o cerere tip;
✅ copii ale actelor de identitate;
✅ o declarație pe proprie răspundere;
✅ documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV;
✅ adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
✅ un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 

„Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe, sub forma unui voucher electronic – card, în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziția tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă”, precizează Gabriela Firea.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: