Home » Local » Opt accidente de muncă într-o singură lună! Avertismente și amenzi pentru firmele care ignoră securitatea în muncă

Opt accidente de muncă într-o singură lună! Avertismente și amenzi pentru firmele care ignoră securitatea în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în luna trecută vizite de inspectie la 51 de angajatori şi au încheiat 51 de procese verbale de  control. Toate aceste cotroale au avut loc în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

„În urma vizitelor de inspecţie efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, în luna octombrie 2022 au fost constatate 75 de neconformităţi”, a spus Gheorghe Chirvase, înspectorul șef al ITM Vaslui.

Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 33 de angajatori, fiind aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 3 sacţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 19.000 lei.

Tot în luna trecută au fost comunicate de angajatori, un număr de 8 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

Cauzele care au dus la producerea accidentelor de muncă sunt multiple. Angajatorii nu au asigurat cunoaşterea şi respectarea prevederilor legale în domeniul securității şi sănătăţii în muncă, iar lucrătorii nu au respectat măsurile dispuse de angajatori, fiind utilizate echipamente de muncă la activităţi contraindicate care au generat pericol de accidentare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: