Home » Administratie » Vot în CJ Vaslui pentru 385 milioane de lei! Proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” va fi depus astăzi pe PNRR

Vot în CJ Vaslui pentru 385 milioane de lei! Proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” va fi depus astăzi pe PNRR

de Dănuț CIOBANU 

Astăzi, într-o ședință de îndată, consilierii județeni vor aproba noul studiu de fezabilitate al proiectului „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Ulterior, documentația va fi depusă pentru obținerea finanțării în cadrul PNRR, termenul limită fiind data de 10 noiembrie 2022. Valoare totală a proiectului este de peste 385 milioane de lei. În anul 2014,  CJ Vaslui și Consiliul Local Vaslui au încheiat un contract de asociere, în vederea modernizării spitalului.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba într-o ședință de îndată noul studiu de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Hotărârea CJ-ului vine ca urmare a modificărilor legislative și cerințelor finanțatorului, astfel încât a fost necesară revizuirea de către proiectant a întregii documentații tehnico-economice.

Ulterior, proiectul va fi depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ținta 377, Componenta C12, care are ca termen maxim data de 10 noiembrie 2022.

Prin realizarea investiției „Construire Secții la Spitalul Nr. 2 Vaslui”, va crește gradul de confort al pacienților care apelează la sistemul medical public și se vor asigura spații corespunzătoare, modernizate și dotate în care actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții. Prin acest demers, se urmărește și stimularea tinerilor specialiști să profeseze întrun cadru modern și performant, limitându-se astfel migrația specialiștilor către capitala țării”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin PNRR. Aceasta are o valoare totală de 385.461.599,57 lei (inclusiv TVA).

Spitalul va avea două corpuri. Primul corp va avea 5 etaje, iar al doilea corp va avea 7 etaje. De asemnea, vor fi construite mai multe clădiri anexe, care vor contribui la funcționarea optimă a unității de sănătate. Primul corp va 82 de paturi care vor deservi Secția de Psihiatrie și Secția Cronici, iar al doilea corp va avea 64 de paturi pentru Secția Boli Infecțioase.

Proiectul a obținut avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și Direcția pentru Sănătate Publică Vaslui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*