Home » Local » Construcția liftului pentru acces în secția de oncologie din Pavilionul TBC se va finaliza până la sfârșitul anului

Construcția liftului pentru acces în secția de oncologie din Pavilionul TBC se va finaliza până la sfârșitul anului

Constructorii lucrează la proiectul derulat de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, care prevede montarea unui lift pentru transportul bolnavilor în cadrul secției de oncologie din cadrul Pavilionul TBC. Dacă graficul de lucru este respectat, este posibil ca până la sfârșitul acestui an investiția să fie finaizată.

În prezent, secția funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma unității de sănătate.

În ultimii ani, Consiliul Județean Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare. Pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

„Avem în derulare construcția unui lift exterior pentru acces în secția de oncologie a spitalului din Pavilionul TBC. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an proiectul să fie finalizat”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

SJU Vaslui a fost modernizat în totalitate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin POR 2007-2013. Proiectul a avut o valoare totală de 71.002.115 lei, din care 56.220.989 lei a fost finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar 14.781.126 lei a reprezentat contribuția proprie a CJ Vaslui.

Din valoarea totală a proiectului, a fost furnizată aparatură medicală în valoare de 9.974.331 lei: computer tomograf, mamograf, două artroscoape şi un laparoscop pentru sălile de operaţii, cinci mese de operaţie etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: