Home » Local » Polițiști în acțiune! Mai multe cluburi, agenți de pază și societăți comerciale au fost verificate

Polițiști în acțiune! Mai multe cluburi, agenți de pază și societăți comerciale au fost verificate

Peste 95 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui sprijiniți de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat în data de 5 noiembrie 2022, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, peste 95 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și criminalistică, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat pe raza județului Vaslui, o acțiune cu efective mărite.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Activitatea polițienească a vizat prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Prin desfășurarea acțiunii, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 600 de persoane si controlate peste 390 de vehicule și mopede. Au fost verificate 23 societăți comerciale, 7 cluburi/discoteci și peste 30 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 77. 000 de lei. Dintre acestea, 143 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. 195 din 2002 (privind circulația pe drumurile publice), 19 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 61 din 1991 (R) privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru încălcări ale Legii 333 din 2003 (R) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția animalelor și 5 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Ca măsuri complementare, a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: