Home » Administratie » Unanimitate în CJ Vaslui pentru construcția Spitalului nr. 2!

Unanimitate în CJ Vaslui pentru construcția Spitalului nr. 2!

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a votat în unanimitate studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”.

După votul aleșilor locali, proiectul va fi depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ținta 377, Componenta C12, care are ca termen maxim data de 10 noiembrie 2022.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin PNRR. Aceasta are o valoare totală de 385.461.599,57 lei (inclusiv TVA).

Spitalul va avea două corpuri. Primul corp va avea 5 etaje, iar al doilea corp va avea 7 etaje. De asemnea, vor fi construite mai multe clădiri anexe, care vor contribui la funcționarea optimă a unității de sănătate. Primul corp va 82 de paturi care vor deservi Secția de Psihiatrie și Secția Cronici, iar al doilea corp va avea 64 de paturi pentru Secția Boli Infecțioase.

Proiectul a obținut avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și Direcția pentru Sănătate Publică Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: